Members

Sabtu, 15 Disember 2012

TUTORIAL MENUKAR LAYOUT / BACKGROUND FACEBOOK

Reaksi: 
Assalamualaikum...

Pernahkah anda tertanya-tanya bagaimana cara membuat atau menukar layout atau background facebook anda?.... hmm...ok kali ni atiey nak kongsi ngn korang cara untuk membuatkan facebook korang nampak cantik dan tak bosan bila hari-hari dok mengadap benda tu. toturial ni atiey dapat dari blog lain jgk sbnarnye.  dan atiey cuba apply kt fb atiey dan hasilnya....gambar kat atas tu la hasilnya. cantik tak??huhu. Atiey tahu dah ramai yang tahu tentang cara menukar background fb ni. Tp ada jgk yang xtahu kn.. so atiey share la kt sini.. ikot la step yang kt bawah ni.. ikot betul-betul ye..

  • Login akaun facebook korang terlebih dahulu.
  • Korang pergi ke website ni klik disini
  • Dalam website tersebut korang pilih tema/layout yang korang suka.
  • Kemudian korang klik Select Layout
  • Lepas tu ada keluar peringatan mcm kat bawah ni:-
     Click "Continue" (in the bar below) > to install Social Extras extension When you are done installing the extension click here


  • Dan korang klik "click here"
  • Tunggu beberapa minit untuk mendownload dan Install Scriptnya terlebih dahulu dlm pc korang.
  • Bila dah siap download & install, cuba refresh Profile Facebook korang.
  • Last korang tengok la hasilnya...
Cmne? cantik x? lepas ni korang boleh la tukar-tukar background kt web tersebut.

So, slmt mencuba!

Cayunk uolls♥♥





1 ulasan:

  1. cmne nk tukar layout block cntik cute cm u punye

    BalasPadam

Tinggalkan komen anda disini :)